100% veilig winkelen
Alleen natuurlijke producten
Home ALBION cheleert

ALBION cheleert

Aminozuurchelaten, Albion genaamd, zijn een ware revolutie op het gebied van de opneembaarheid van minerale verbindingen zoals ijzer, magnesium en calcium.

Om ervoor te zorgen dat deze verbindingen in hun oorspronkelijke vorm worden geabsorbeerd en om hun functie te vervullen, moet het minerale ion dat wordt gevormd door de dissociatie van de minerale verbinding bij de zure pH van het maagsap, worden gebonden door organische componenten. Dit proces vindt van nature in ons lichaam plaats en wordt chelatie genoemd.

Helaas wordt het proces van chelatie in het lichaam vaak verstoord door de effecten van veel ongunstige factoren, dus sommige van de mineralen die in anorganische vormen worden geleverd, kunnen het lichaam verlaten zonder te worden geassimileerd.

Albion-aminozuren worden gevormd in een uniek productieproces, waardoor verbindingen worden gevormd die gemakkelijk de darmwand binnendringen.

Chelaat, als neutraal complex, verstoort de mineralen- en ionenbalans van de cel niet. Na absorptie, tijdens het hydrolyseproces, vindt de afbraak van het chelaat in glycine plaats (een aminozuur dat betrokken is bij oa eiwitsynthese, de metabolische cyclus van nucleïnezuren en neurotransmissie) en elementair magnesium.

De deeltjes van minerale aminozuurchelaten zijn

  • volledig opneembaar
  • neutraal en chemisch stabiel (dissocieer niet in ionen)
  • bestand tegen de zure pH van de maag
  • zacht voor het maagdarmkanaal, geen irritatie veroorzaken
  • geabsorbeerd in het darmlumen (het jejunum en het ileum)

https://en.olimp-labs.com/albion-chelates-minerals